Veste katero vrsto celulita imate?

Veste katero vrsto celulita imate?

Stopnja in vrsta celulita je lahko pri vsaki posamznici drugačen, tako je tudi pristop za vsako posameznico drugačen. Na osnovi ocene stanja celulita se odločimo kako pristopimo k tej nadlogi.

Torej navodila, ki veljajo za eno vrsto celulita, ni rečeno, da bo delovalo tudi za koga drugega. Ena bo imela že po 10ih obiskih neverjeten rezultat, druga bo za isti rezultat potrebovala več mesecev. Ravno zaradi tega je pomembno, da veste katero vrsto celulita imate.

Kako razlikovati vrste celulita?

Celulit ima 3 stopnje:
  • Vodeni celulit (z zadrževanjem vode) na dotik je mehak. Nastaja zaradi problemov z vensko ali limfno cirkulacijo. Pomaga vadba, koristne so tudi kreme proti celulitu, pomembno je, da pijete veliko tekočine.
  • Maščobni celulit - pojavi se ob povečanju maščob. Ponavadi je na dotik mehak in ne boli v kolikor tkivo stisnemo. >Za nastalo situacijo iščemo vzrok v slabi prehrani, premalo gibanja....Nujno je potrebno spremeniti prehranjevalne navade in uvesti v stil življenja gibanje.
  • Fibrozni celulit - na dotik je trd, kompakten in boleč. Prisoten je že dalj časa in nam je viden takoj. Za odpravo takega celulita si morate vzeti več časa. K izboljšanju stanja pripomorejo masaže, limfna drenaža, maderoterapija.
Na posvet glede stanja vašega celulita se lahko naročite na 041 660 968 ali Info@lavida.si

 

brigitka
© 2017 lavida.si | O piškotkih