Kako se znebiti podočnjakov? Tukaj je nekaj čudežnih trikov!

Podočnjaki običajno ne izražajo posebnega razloga za skrb, so pa na videz precej zoprni in nič kaj privlačni. Težko jih lepo prekrijemo, dodajo nam leta, obstaja pa kar nekaj naravnih načinov, kako se jih znebimo, o čemer bomo govorili malo pozneje. Najprej poglejmo, kaj jih sploh povzroča.

Na nastajanje podočnjakov vpliva veliko vzrokov: dednost, daljše in močnejše izpostavljanje soncu, spanje z obrazom navzdol, sezonske alergije, ekcemi, pomanjkanje kakovostnega spanca, dehidracija, slabe razvade (droge, kajenje, alkohol) in drugi.
Kljub vsemu imamo za vas res dobro novico, pravzaprav kar 7 dobrih novic, kako se znebiti podočnjakov:

1. Poskrbite za svoje alergije – zabuhlosti okrog oči zaradi alergij se lahko znebite ali pa jih preprečite z uporabo eteričnih olj, primernih za alergije. Olja si pripravite v praktično pakiranje za v torbico in jih uporabite še preden bi vas utegnile alergije presenetiti. 

2. Zmanjšajte vnos soli – večje količine soli ne samo zvišujejo krvni pritisk, pač pa tudi zadržujejo vodo, kar povzroča zabuhlost pod očmi. Namesto običajne soli, uporabite raje manjše količine himalajske. Izogibajte se zelo slanim jedem kot so pice, hitre juhe itd.


3. Obrazna joga – s posebno obrazno jogo, ki vključuje vaje z rahlim pritiskom prstov in različne obrazne izraze, boste učinkovito odpravile podočnjake. Za najboljše rezultate je priporočljivo vaje izvajati dnevno in jih kombinirati z jogo za celotno telo.

4. Izpostavljajte se soncu po pameti – kožo na obrazu lahko zelo dobro zaščitimo z izbiro kakovostne naravne (domače) kreme za sončenje na mineralni bazi, sončnih očal s primerno UV zaščito in ne pozabimo na večji klobuk, ki bo poleg obraza kožo zaščitil še po ramenih in dekolteju.

5. Maderoterapija obraza – naredite poslovilno zabavo za podočnjake z maderoterapijo - naravno, neinvazivno, sproščujočo in nealergijsko masažo obraza z lesenimi rekviziti, ki na kožo obraza delujejo globinsko, poskrbijo za boljšo prekrvavitev in proizvodnjo kolagena, ki skrbi za mladostno kožo.


6. Hladni obkladki ali kumarice – verjetno ste že kdaj zasledili, da so hladne kumarice dobre za utrujene oči in tudi za podočnjake. Hladne obkladke, ki bodo dali vašim očem bolj mladosten videz in občutek, si lahko pripravite tudi z ohlajenimi žlicami ali čajnimi vrečkami, na katere kanete kapljice sivkinega eteričnega olja.


7. Spalni položaj – položaj, v katerem prespite (vsaj) večino noči, naj bo na hrbtu, saj preprečuje gravitaciji pri nabiranju tekočine pod očmi. Pri lažjem spanju na hrbtu si lahko pomagate z dodatno blazino, učinkovito za dober spanec.


Naj bo poslovilna zabava za podočnjake v pravem slogu z maderoterapijo v našem salonu, kjer si lahko že zdaj rezervirate svoj termin. Se vas že veselimo!
 
 

Lavida_podocnjaki
© 2017 lavida.si | O piškotkih