5 NAJBOLJ UČINKOVITIH NARAVNIH NAČINOV ZA POMLAJEVANJE OBRAZA

Gube na obrazu. Četudi imate izjemne gene in ste videti veliko mlajše kot je vaša dejanska starost, je dejstvo, da so gube na obrazu v procesu staranja neizogibne. Zrcalijo naše življenjske radosti in izzive. Tako jih nekateri nosijo s ponosom in zavedanjem, da so del njihove neponovljive zgodbe. Spet drugi pa se v družbi gub ne počutijo ravno najbolj zmagovalno in osveženo, zato ponujamo pet najbolj učinkovitih naravnih načinov za pomlajevanje obraza.

1. Ne pozabite na osnove
Najmanj, kar lahko za pomlajevanje kože na obrazu naredite, so osnove: zaščitite se pred škodljivimi učinki sončnih žarkov (najbolje s cinkovim oksidom), omejite prekomerno kajenje in uživanje alkohola, pred spancem si očistite ličila z obraza.

2. Privoščite si dovolj kakovostnega spanca, po možnosti na hrbtu
Ameriške študije so pokazale, da pomanjkanje 7-9 urnega spanca povzroča prezgodnje znake staranja in zmanjša možnost okrevanja kože po izpostavljanju sonca. V različnih študijah so dokazali, da je najbolj zdravo spati na hrbtu, saj poleg drugih lastnosti, ta položaj ne povzroča t. i. spalnih gub – ki naj bi jih povzročalo spanje na trebuhu ali boku. Nasvet: če želite nadoknaditi pomanjkanje spanca z dremežem čez dan, to vaši koži žal ne bo pomagalo. Raje poskrbite, da je nočni spanec res kakovosten.

3. Naravno spodbudite nastajanje kolagena
Kolagen je tisti protein v vaši koži, ki ji daje strukturo in moč. Skozi leta telo proizvaja manj kolagena, kar privede do povešene kože in gub. Imamo dobro novico: nastajanje kolagena lahko spodbudite naravno s pomočjo prave prehrane! In sicer najbolj učinkovito s kostno juho, fižolom, jajčnimi beljaki, sirom, bio mesom in temno zeleno zelenjavo. Obenem je pomembno, da vnašate dovolj vitamina C, ki ga najdete v citrusih, brokoliju, itd. Nastajanje kolagena pa ne spodbuja le prehrana …

4. Nagradite se z maderoterapijo obraza
Proizvodnja kolagena in elastana, takojšen lifting učinek, izboljšana cirkulacija, zmanjšanje ali odprava podočnjakov – vse to in še mnogo več se zgodi, ko se nagradite z maderoterapijo obraza, naravno neinvazivno nealergijsko metodo masaže obraza z lesenimi rekviziti, ki jo v našem salonu kot pionirji v Sloveniji uspešno izvajamo.  V globinsko delovanje, pretok limfe in razstrupitev ter napolnitev kože s kisikom se je preko maderoterapije obraza prepričala tudi prelestna blogerka Nika Veger, ki je v svojem zapisu med drugim zapisala: »Po masaži je koža vidno bolj prekrvavljena in deluje sveže, že po drugi terapiji pa sem se čudila, kako je zgolj ob masaži z valjčki koža okrog oči postala bolj gladka«.5. Uvedite dnevno rutino sproščanja stresa
Nedavne raziskave so potrdile, da koža stres takoj zaznava in se nanj odziva. Pravzaprav stres povzroča, da je koža bolj dojemljiva za vnetja, draži živce (kar lahko privede do alergij), zmanjšuje nastajanje vlažilnih lipidov, upočasnjuje celjenje ran.
Se želite izogniti gubam na obrazu? V vašo dnevno rutino uvedite tehnike za sproščanje stresa. To so lahko joga, meditacija, dnevni sprehodi, pisanje dnevnika, terapija umetnosti, preživljanje časa z vašimi najljubšimi ljudmi – karkoli deluje za vas.

Pošljite povpraševanje in se prijavite
 

maderoterapija obraza la vida valjcki beautyfullblogDSC_9826maderoterapija obraza la vida valjcki beautyfullblogDSC_9838maderoterapija obraza la vida valjcki beautyfullblogDSC_9943
© 2017 lavida.si | O piškotkih